Blog > Komentarze do wpisu

Kluski z mięsem

Co zrobić z ziemniakami, które zostały z wczorajszego obiadu?

Co zrobić z mięsem mielonym, które było podsmażone do jakiegos dania ale było go za dużo?

Zawsze można je jakoś wykorzystać. Własnie mi zostało wiecej mielonego niż wczoraj wykorzystałam. Postawiłam więc na proste i smaczne danie. Z tego też powodu danie dołączam do projekty TYLNA ŚCIANKA organizowanego przez Ag Pe.


Tylna ścianka

 

Składniki:

mąka ziemniaczana

ziemniaki (mogą być świeżo ugotowane i przestudzone a mogą być "z wczoraj")

jajka

mięso mielone

2 cebule

masło


Wykonanie:

Ciasto robimy tak jak na kluski ślaskie KLIK. Mięso mielone podsmazamy z cebulką drobno pokrojoną (ja miałam już mięso podsmazone, więc podsmazyłam tylko cebulkę i wymieszałam).

Z ciasta na kluski bierzemy niewielkie porcje, rozpłaszczamy, wkładamy mięso do środka, zalepiamy i formujemy kluski. Wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Gdy wypłyna gotujemy jeszcze 2 minuty i wyjmujemy.

Na patelni rozpuszczamy masło, druga cebulę kroimy w krązki lub piórka i dusimy na maśle.

Ugotowane kluski polewamy masłem z cebulą.

Smacznego!

 

piątek, 01 kwietnia 2011, coubeatki

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2011/04/01 13:41:37
Fajny pomysł...wykorzystam :)
-
2011/04/01 14:00:13
anus77 :)
 
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl