Blog > Komentarze do wpisu

wisnie kandyzowane

Wszystkie wcze¶niejsze przepisy prowadziły do tego celu. Wi¶nie kandyzowane. Rozkosznie slodkie. Rozkosznie wci±gaj±ce. Przepyszne!

Miały być na zime, ale został ich jeden słoiczek. Tak nas wci±gnęły.

A przepis znalazlam tutaj.


 

Przygotowanie wi¶ni to trzy etapy w trzy dni. Dwa poprzednie etapy juz opisałam. Najpierw trzeba zrobić sok [klik]. Następnie robimy sos wi¶niowy [klik].


Ostatnim tapem jest przygotowanie wi¶ni kandyzowanych:

Gotowane w syropie trzeciego dnia wi¶nie odcedzić (syrop można zamkn±ć w słoiczkach na zimę).
Wi¶nie rozłożyć na dużej blasze i suszyć w piekarniku w temperaturze ok. 40-50st przez kilka godzin. Od czasu do czasu wi¶nie przemieszać. Może to być poczatkowo trudne, bo klej± się do siebie. Gdy już trochęprzestan± się kleić przełożyć je do słoiczków i można zajadać :)

Smacznego!

 

 

W wi¶niowym sadzie

 

poniedziałek, 18 lipca 2011, coubeatki

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2011/07/18 18:52:56
też bardzo lubie takie wisnie
-
2011/07/18 22:46:47
Dobrze jest je mieć, ja niestety w tym roku obejdę się smakiem, pozostan± mi jedynie sklepowe :)
-
2011/07/20 09:04:58
zdecydowanie przepis do wykonania w najbliższym czasie;)
 
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl